Facebook introduce coduri QR in aplicatia pentru Android

Posted on May 8, 2013, by , under Internet, Mobile.

La secțiunea Find Friends apare butonul QR code – imagine mai jos. Butonul îți va afișa codul tău QR pe care îl poți arăta prietenilor cu care nu te-ai mai văzut de ceva vreme. Ei scot telefonul, îl scanează și ajung pe pagina ta de Facebook. Pasionații de Facebook pot să-și imprime codul QR pe tricou sau să și-l pună pe blog, dar acestea sunt alte opțiuni 🙂

Tot din aplicația de Facebook, butonul QR code îți permite să folosești cititorul special dezvoltat de Facebook pentru a scana alte coduri – atenție, doar codurile QR care duc spre o pagină de Facebook pot fi citit. Am pus mai jos o imagine cu cele 2 opțiuni: afișare cod și scanare cod.

Partea bună a demersului Facebook este că va ajuta la popularizarea codurilor QR. Până la răspândirea tehnologiei NFC, codurile QR rămân cea mai rapidă cale de a accesa conținut de pe telefonul mobil, atât în mediul online, cât și, mai ales, în cel real.

Și o concluzie foaarte interesantă: aplicația de iOS încă nu are această opțiune. De unde putem bănui că sunt mult mai mulți utilizatori de Android activi pe Facebook pe glob (în România în mod cert sunt) decât iOS. Pentru amatorii de statistici: ultima cifră publică a utilizatorilor de Facebook de pe telefonul mobil este de 751 milioane din 1,1 miliarde, în creștere cu 54% față de anul trecut.

Leave a Comment