Planul secret al lui Stephen Elop pentru salvarea Nokia

Posted on February 10, 2011, by , under Fun, Telecom.

Dacă atunci când ești de foarte mulți ani numărul unu și mai toată lumea te critică (în special presa de “specialitate”) pentru performanțele în scădere (numărul unu trebuie să-și păstreze în viziunea multura o cotă de piață de 60-80-90%?) nu ar trebui să mai mire pe nimeni, nici faptul că documentele strategice interne sunt disponibile publicului larg nu mai e ceva anormal. Ieri a fost o zi plină pentru Nokia, pornind de la un memo intern al noului CEO publicat integral, aici de către FT și încheind cu planul secret de pe IT World.

Mâine vom afla care din cele două documente se apropie de realitate din prezentarea oficială care va avea loc la Londra, mie mi-au plăcut atât exprimarea artistică din debutul primului memo, cât și unele din ideile din planul de salvare, precum :”Partner with my former employer, Microsoft. If anyone knows how to win in the smartphone market, it’s Steve Ballmer.” Al doilea document este evident o farsă bine redactată, vom vedea în ce măsură primul este o spectaculoasă acțiune de PR. Personal, îmi place mai mult al doilea, poate și pentru că Nokia este unul din brandurile mele favorite de la care nu mă așteptam la astfel de acțiuni de PR.

One Reply to "Planul secret al lui Stephen Elop pentru salvarea Nokia"

gravatar

Despre afacerea Microsoft Nokia | Dan Virtopeanu  on February 12, 2011

[…] de ieri, eclipsată doar de evenimentele din Egipt. Ambele documente confidențiale s-au dovedit corecte. Respect Microsoft pentru ceea ce a făcut în software, indiferent de neplăcerile avute de-a […]

Leave a Comment