1,2 miliarde telefoane cu Android vs 350 milioane telefoane cu iOS active

Posted on June 4, 2014, by , under Mobile, Personal.

Pentru că una din informațiile pe care am întâlnit-o cel mai frecvent după evenimentul organizat de Apple a fost cifra de 800 milioane echipamente cu iOS livrate la zi am considerat necesar acest articol. Cifra în discuție este frecvent confundată cu 800 milioane de echipamente active. Și dacă tot am ajuns la 800 milioane echipamente active până la percepția că vom avea un miliard de iPhone în piață mai e puțin.

Ceea ce e foarte departe de realitate. La finalul trimestrului recent încheiat, Tomi Ahonen a estimat 1,750 miliarde de smartphone în uz. Pentru cine nu e la curent cu estimările lui Tomi, acestea se bazează pe media cifrelor publicate de cele 4 companii care analizează vânzările de smartphone, la care se adaugă și alte surse. Estimări care sunt printre cele mai apropiate de realitate (Tomi a fost considerat de Forbes influencer-ul numărul 1 în zona de mobile).

Din cele 1,750 miliarde de smartphone în uz, unul din 5 folosesc iOS, mai exact sunt 353 milioane de iPhone active. Sistemul de operare care domină categoric segmentul telefoanelor inteligente este Android (care a ajuns la 81% cotă de piață în trimestrul I 2014) și care numără 1,209 miliarde de telefoane active. Mai mult de două treimi din smartphone active folosesc Android, ajungând la 69%, în creștere cu 3 procente față de trimestrul anterior.

Luptă strânsă pentru locul 3 între Symbian (58 milioane), BlackBerry (52 milioane) și Windows Phone (50 milioane). Pană la finalul acestui an Windows ar trebui să urce pe locul 3, iar noul challenger pentru această poziție în 2015 ar putea fi Tizen.

Ca fapt divers, top 6 producători smartphone a rămas neschimbat (Samsung, Apple, Huawei, Lenovo, LG și ZTE). Apple a continuat să piardă cotă de piață coborând la 15,5%, în timp ce Samsung a continuat să crească, sărind de 30% (30,7%).

Pe cei interesați să afle mai multe pe subiectul Android vs iOS vs Windows îi invit la dezbaterea din 11 iunie intitulată Mobile Wars din cadrul Dev Talks 2014.

Leave a Comment