Dezvoltatorii de aplicatii pentru Android au inceput sa castige mai multi bani decat cei care dezvolta pentru iOS

Posted on February 19, 2014, by , under Marketing, Mobile.

În două țări europene (Germania și Spania) conform celor de la newzoo.com care au acces la datele statistice furnizate de Distimo.

Raportul global Distimo pentru luna ianuarie 2014 arată că iOS își menține poziția de lider cu 62% din încasări, dar Play continuă să crească în pondere de la 35% în august 2013 la 38% în ianuarie 2014. Ținând cont că din țările monitorizate de Distimo lipsește China (unde oricum aplicațiile Android se distribuie foarte mult în afara Google Play care nu permite generarea de venituri) e firesc să vedem la global dominația iOS datorită impactului foarte mare pe care îl au SUA și Japonia (primele 2 țări în topul veniturilor, la distanță mare față de restul, și unde AppStore este lider detașat în SUA cu peste 75% din vânzări și la paritate cu Google Play în Japonia).

Pe parcursul acestui an sunt convins că vor fi tot mai multe țări unde se vor genera mai mulți bani din Play Store, decât din AppStore – în Coreea de Sud (care e pe locul 3 la venituri din aplicații mobile la nivel global) ponderea Android depășește 75%. În afară de SUA și Canada, supremația AppStore va fi înlocuită cu Google Play (chiar și în Marea Britanie, nu anul acesta, dar în 2-3 ani cu siguranță).

2 Replies to "Dezvoltatorii de aplicatii pentru Android au inceput sa castige mai multi bani decat cei care dezvolta pentru iOS"

gravatar

Petre  on February 20, 2014

Pacat ca inca nu poti sa vinzi aplicatii pe Play Store daca esti din Romania 🙁
Sper insa sa se schimbe cat mai repede si acest lucru.

gravatar

Dan Virtopeanu  on February 20, 2014

Da, e o schimbare pe care o asteptam cu mare interes. Nu cred ca va mai intarzia mult 🙂

Leave a Comment