Seamless & Garanti Bank vs Netopia & Mastercard

Posted on October 22, 2013, by , under Business, Mobile.

Se dau știrile următoare apărute azi:
Seamless și GarantiBank lansează o aplicație de plată cu telefonul mobil, SEQR
Netopia mobilpay implementează prima soluție de plată cu smartphone în HoReCa

Despre prima soluție m-am pronunțat deja pe Facebook. Câtă vreme trebuie să-mi deschid cont la o altă bancă iar numărul comercianților care acceptă plăți este 5, nu văd ce perspective are, în afară de a bifa o nouă țară pentru Seamless și o nouă facilitate pentru clienții Garanti.

Mobilpay Mastercard are avantajul că un posesor de card bancar ar putea avea deja un card Mastercard sau l-ar putea adăuga. La capitolul dezavantaje rămâne numărul mic de comercianți unde pot plăti cu aplicația. Comercianți cu puncte de vânzare la care nu poți plăti prin internet, nu operatori telecom la care plătesc deja comod online.

Partea bună este că cele 2 aplicații se adresează către aceeași categorie de comercianți, ceea ce înseamnă eforturi de educare duble de a adopta o soluție modernă de a încasa banii de la clienți. Un proces de adopție care va dura ceva vreme, din păcate.

Iar piața plăților prin aplicații de mobil e de abia la început de drum, greii se încălzesc pe margine și îi lasă pe cei curajoși să pregătească terenul.

Leave a Comment