Companie specializata in jocuri pe dispozitive mobile cu ecran tactil evaluata la 3 miliarde

Posted on October 15, 2013, by , under Business, Mobile.

Mă refer la Supercell, liderul încasărilor în App Store și Google Play cu Clash of Clans, care a primit 1,5 miliarde de dolari din partea Softbank (operator de telefonie mobilă din Japonia) și GungHo (companie tot japoneză, Softbank fondator, care acum 10 ani s-au apucat de jocuri online).

Detalii despre tranzacție pe blogul Supercell, aspectul cu viziunea pe 300 de ani mi se pare remarcabil 🙂

Cinci observații legate de tranzacție:
– liderul global al divertismentului pe dispozitive mobile nu e din Silicon Valley (chiar dacă păstrează și birourile din San Francisco). Rămâne în Finlanda și e o combinație de cultură europeană cu asiatică.
– veniturile Supercell cu doar 2 jocuri active sunt impresionante dacă ne raportăm la cei 8,5 milioane DAU (jucători activi în fiecare zi) înregistrați în primăvară. Se îndreaptă spre pragul de 1 miliard încasări anual.
– viitorul jocurilor video este mobil. GTA a reușit un record de încasări de 800 milioane de dolari în prima zi, dar efortul de dezvoltare a fost incomparabil mai mare decât în cazul celor 2 jocuri Supercell, ca și cel de marketing. Grand Theft Auto devine excepția care confirmă regula.
– avem și un exemplu de succes apărut peste noapte în zona de jocuri (după Rovio care a testat zeci de jocuri până la Angri Birds). Lansate în vara lui 2012 Clash of clans și Hay Day, cele 2 jocuri au fost dezvoltate în mai puțin de un an de zile (compania fiind creată în 2011)
– companiile din Japonia nu renunță la planurile de expansiune globală în industria de divertisment, după achizițiile Sony din trecut, iată că un alt operator de telefonie mobilă intră în domeniu în forță (și NTT DoCoMo a derulat achiziții pe segmentul de mobile content & entertainment)

One Reply to "Companie specializata in jocuri pe dispozitive mobile cu ecran tactil evaluata la 3 miliarde"

gravatar

Microsoft cumpara Mojang – dezvoltatorul Minecraft | Dan Virtopeanu  on September 30, 2014

[…] aproape un an de zile după o tranzacție asemănătoare în care SuperCell (Clash of Clans) era evaluată la 3 milioane de dolari de către un operator […]

Leave a Comment