DoCoMo si viitorul apropiat

Posted on April 30, 2013, by , under Mobile, Telecom.

Una din cele mai vehiculate informații din ultimele zile a fost depășirea traficului de mesaje SMS de către traficul de mesaje prin aplicații specializate. Deși cifrele Informa cu privire la traficul SMS sunt mai mici (cu mult) decât cele comunicate de Tomi Ahonen, iar utilizatorii potențiali de smartphone (care ar putea genera trafic cu mesaje prin aplicații) sunt mult mai puțini decât toți utilizatorii de telefonie mobilă, fenomenul este evident și volumul de mesaje SMS se apropie de un maxim, după care va începe să scadă.

Prin urmare, operatorii de telecomunicații mobile sunt obligați să găsească noi variante de monetizare în afara serviciilor obișnuite (voce și date de bază). Și la noi se discută despe cloud și aplicații, dar cred că merită urmărite planurile DoCoMo, care pun lucrurile într-o nouă perspectivă.

În videoclipul de mai jos, viziunea DoCoMo transformă telefonul mobil dintr-un instrument de comunicare, în asistentul tău personal. Cu beneficiile aferente, dar și cu investițiile în tehnologie – iau în calcul producția propriilor ochelari pentru realitate augmentată.

Leave a Comment