Veniturile aplicatiilor din Google Play aproape s-au dublat in primul trimestru

Posted on April 19, 2013, by , under Mobile.

Ultimul raport App Annie prezintă cifrele pe primul trimestru 2013 înregistrate de AppStore și Google Play.

Deși încasările din App Store sunt de 2,6 ori mai mari decât cele din Google Play, diferența a scăzut semnificativ față de trimestrul IV din 2012. Veniturile aplicațiilor pentru iOS au crescut cu doar 25% față de creșterea cu 90% a încasărilor aplicațiilor pentru Android. La capitolul descărcări, în ultimul trimestru aplicațiile descărcate din Google Play au ajuns la 90% din volumul aplicațiilor descărcate din App Store.

Deși ambele magazine de aplicații au fiecare circa 800000 de aplicații disponibile, inevitabilul se va produce pe parcursul acestui an și descărcările din Google Play le vor depăși pe cele din App Store. Inevitabil pentru că Android se îndreaptă spre un miliard de utilizatori, ceea ce duce la un raport de 3 la 1 față de iOS.

În topul descărcărilor pentru iOS domină jocurile, urmate de aplicațiile de divertisment, iar în cazul Google Play pe primul loc sunt tot jocurile, urmate de aplicațiile din categoria utile. Evident că jocurile înegistreează și cele mai mari venituri (70% din încasările din App Store, deși reprezintă doar 40% din volumul descărcărilor; respectiv 80% din încasările din Google Play, reprezentând tot 40% din volum).

Numărul aplicațiilor din App Store și Google Play va rămâne apropiat, asta pentru că pe de o parte foarte mulți dezvoltatori preferă iOS din perspectiva comodității (fragmentare mult mai mică decât în cazul Android) și a veniturilor mai mari. Pe de altă parte dominația Android nu poate să nu atragă noi aplicații disponibile, iar în țări unde ea este evidentă (ca în România) Android va deveni prima opțiune.

One Reply to "Veniturile aplicatiilor din Google Play aproape s-au dublat in primul trimestru"

Leave a Comment