Topul mobi site-urilor locale accesate de utilizatorii romani ai browserului mobil Opera

Posted on December 14, 2012, by , under Internet, Telecom.

Ultimul raport Opera, State of Mobile Web revine cu cifre și de la utilizatorii români. Primele zece mobi site-uri locale sunt versiunile mobile pentru:

1. sport.ro (locul 1 și în topul SATI întocmit de refresh.ro)
2. libertatea.ro (locul 6 în topul SATI)
3. tpu.ro
4. stirileprotv.ro (locul 3 în topul SATI)
5. prosport.ro
6. gsp.ro (locul 2 în topul SATI)
7. softpedia.com
8. flashscore.ro
9. cancan.ro (locul 5 în topul SATI)
10. ziare.com

Din păcate nu avem și cifrele de trafic, dar mi se pare interesantă absența din topul Opera a două mobi site-uri locale cu tradiție (realitatea.mobi și hotnews.ro) o posibilă explicație fiind o pondere mai mare de trafic din afara României, contorizat de SATI și necontorizat de Opera.
Prezența a 4 editori specializați în știrile sportive în topul Opera confirmă preferința românilor în accesarea informațiilor sportive de pe telefonul mobil.

Pentru amatorii de alte informații referitoare la românii care folosesc browserul Opera pe telefonul mobil avem și procentele celor care accesează Facebook (peste 50% din utilizatorii locali ai Opera) și Twitter (doar 2,3%). Procentul mare al accesării Facebook este interesant mai ales că am depășit pragul de 8 milioane utilizatori români cu conexiuni active la internet pe telefonul mobil, din care mai puțin de un sfert sunt pe Facebook. Procentul mic al celor care accesează Twitter este firesc în condițiile în care adopția acestei rețele sociale este redusă la noi, iar mulți dintre utilizatori au la dispoziție o serie întreagă de aplicații dedicate. Raportul Opera despre rețelele sociale, unde apare și România, se găsește aici.

Leave a Comment