30000 de descarcari – numitorul comun a 3 din 4 aplicatii prezentate la Netcamp

Posted on November 23, 2012, by , under Personal, Telecom.

Ieri am moderat a doua sesiune de la secțiunea Mobile Dev din cadrul ediției 2012 a Netcamp. Ocazie cu care am aflat că aplicațiile Transporturban, StarTaxi și okazii.ro au fiecare circa 30000 de descărcări. Ce am aflat adițional despre fiecare din aplicații:
– 8% din biletele de călătorie plătite prin SMS în București sunt tranzacționate prin intermediul aplicației
– deși okazii.ro are circa un milion de vizite de pe telefonul mobil, utilizatorii au insistat foarte mult pentru o aplicație de mobil. Prin site-ul okazii se încheie lunar între 1500 și 2000 de tranzacții de pe telefonul mobil, ceea ce nu e rău deloc.
– startaxi are 30000 de instalări, care generează câteva mii de comenzi zilnic și 500 de șoferi care plătesc lunar 30 Euro pentru soluție. Obiectivul lor este să ajungă la peste 3000 de șoferi și să genereze venituri de o sută de mii de euro lunar.

Tot ieri la Netcamp s-a anunțat lansarea în parteneriat cu Vodafone a 3 aplicații recomandate de către operatorul mobil: StarTaxi, Auto.ro și SMS Parking România. Cea din urmă aplicație este dezvoltată de echipa TPark cu care colaborez de la începutul anului. Este o versiune de start, la următorul update având în plan extinderea informațiilor despre parcare la peste 50 de orașe din țară și îmbunătățirea experienței utilizatorului. SMS Parking încă este departe de cifra de 30000 de descărcări, dar la peste 5000 de descărcări avute în prezent procentul de 4% plăți parcare direct din aplicație este încurajator.

Leave a Comment