Procese in telecom impotriva AT&T si Microsoft

Posted on September 2, 2011, by , under Telecom.

Se întâmplă desigur în SUA, unde fuziunea dintre AT&T și T-Mobile (despre care am scris aici) este atacată în instanță chiar de către departamentul de justiție. Motivația: competiția va fi serios zdruncinată de această tranzacție iar consumatorii vor avea de suferit. Detalii în WSJ.

Tot din WSJ aflăm despre un proces împotriva Microsoft deoarece sistemul de operare Windows Phone 7 colectează în continuare date personale despre locațiile în care se află utilizatorii deși opțiunea de urmărire și colectare a datelor a fost debifată. Localizarea folosind telefonul mobil și dorința la o viață personală păstrată în anonimat vor intra tot mai des în conflict în perioada următoare. Valoarea acestui tip de informație este interesantă pentru marketeri, dar vitală pentru cei care se ocupă de securitatea națională, prin urmare este greu de crezut că utilizatorii de telefonie mobilă vor putea cândva să debifeze efectiv partea de localizare.

2 Replies to "Procese in telecom impotriva AT&T si Microsoft"

gravatar

Emil  on September 2, 2011

Nu cred că există o metodă reală de verificare a tuturor datelor pe care o companie ce produce un sistem de operare le poate accesa legat de activitățile pe care un utilizator le produce pe un smartphone. Pe de altă parte, Microsoft văd că are probleme de la bun început. Vânzările lor de terminale cu WP7 sunt liliputane de-a dreptul. Nu au depășit nici măcar telefoanele Samsung cu Bada.

gravatar

Dan Virtopeanu  on September 3, 2011

Da, e greu de verificat tot ceea ce acceseaza un OS 🙂

Cat despre Microsoft, WP7 sta la o cota de 1% pentru ca a venit foarte tarziu, de la prima versiune beta pana la cea publica au avut nevoie de mai bine de 6 luni si dupa lansarea oficiala nu au avut cel mai bun feedback.

Samsung e firesc sa faca push pe Bada si cum sunt numarul 2 global la vanzari nu a fost greu sa depaseasca Microsoft. Imi amintesc cand m-am intalnit cu reprezentantii Samsung in 2009 la Forum Oxford, erau foarte interesati de evolutia ecosistemului telefoanelor moble datorita magazinelor de aplicatii.

Leave a Comment