Analistii Forrester despre viitorul mobilului, serviciile bazate pe localizare si tablete vs console

Posted on August 8, 2011, by , under Internet, Marketing, Telecom.

Thomas Husson reia o idee susținută de Tomi Ahonen și alți experți ai Forum Oxford prin care susține că viitorul telefonului mobil va fi influențat radical de contextul de utilizare. Ideea se bazează pe faptul că telefonul mobil fiind permanent în contact cu posesorul colectează diverse informații despre acesta, de la acțiunile pe care le face, până la locație și momentul de interacțiune. Telefonul mobil se îndreapta spre telecomanda de zi cu zi pentru multe din activitățile noastre.

Cea mai mare provocare o reprezintă respectarea dreptului la o viață particulară, altfel oamenii nu vor fi dispuși să lase colectarea acestor informații de către terți. Provocare pe care cel mai mult o resimțim în prezent la serviciile bazate pe localizare, care vor deveni automatisme. Standardul va fi ca informațiile despre locație să fie procesate permanent și acest lucru va fi invizibil pentru oameni.

Cât despre tablete, Sarah Rotman consideră că acestea nu vor înlocui calculatoarele ci consolele de jocuri și televizoarele mai mici (răspândite prin casă). Recunosc că principalul argument pentru care aș deveni utilizator constnat de tabletă ar fi dacă m-ar interesa în mod deosebit conținutul video, totuși nu cred că o tabletă va înlocui un televizor, fie el mic, pentru că și televizoarele evoluează și devin tot mai inteligente. În schimb sunt de acord cu faptul că vor avea un mare impact asupra consolelor de jocuri, după cum ați și în infografic 84% din proprietarii de tablete le folosesc pentru jocuri. Articolul complet aici.

Leave a Comment