Acces la contul de Facebook de pe telefonul mobil fara activarea serviciului de date

Posted on February 15, 2011, by , under Internet, Telecom.

Chiar dacă unii operatori de telefonie mobilă oferă acces gratuit la contul de Facebook folosind serviciul de date (internet mobil) aceasta presupune activarea lui și un telefon mobil care să aibă un browser încorporat. Una din primele noutăți cu adevărat interesante de la Congresul Mondial de telefonie de la Barcelona este cartela SIM de la Gemalto prin care oricine poate folosi contul de Facebook de pe telefonul mobil, chiar dacă nu are activat serviciul de internet mobil sau telefonul este unul fără browser. Aceasta se face prin intermediul unei aplicații preinstalate pe cartela SIM care folosește funcția de comunicare prin SMS (pe care aproape orice telefon de pe glob o are activată). Aplicația permite actualizarea statusului, acceptarea cererilor de prietenie, accesul la mesaje sau la wall și are un sistem de notificare a noutăților care le afișează în timp real pe telefon. Aplicația este disponibilă gratuit pentru o perioadă de probă, apoi presupune plata unui abonament.

Iată că deși internetul mobil prinde tot mai mult la nivel global, adeseori uităm că marea majoritate a posesorilor de telefon mobil nu au nici telefon care să permită și nici serviciu disponibil pentru accesarea mobi site-urilor. Gemalto mizează pe această audiență imensă și pe fenomenul Facebook pentru a lansa o aplicație care folosește un serviciu de date de bază (cum este SMS) cu potențial de succes în toate țările unde smartphone reprezintă sub 10% din telefoanele vândute. Comunicatul de presă oficial

5 Replies to "Acces la contul de Facebook de pe telefonul mobil fara activarea serviciului de date"

gravatar

Tweets that mention Acces la contul de Facebook de pe telefonul mobil fara activarea serviciului de date | Dan Virtopeanu -- Topsy.com  on February 15, 2011

[…] This post was mentioned on Twitter by Dan Virtopeanu, Bianca Albu and lucipatian, Doru Panaitescu. Doru Panaitescu said: RT @virtopeanu: Acces la contul de Facebook de pe telefonul mobil fara activarea serviciului de internet mobil http://goo.gl/QE07Y […]

gravatar

ByREV  on February 15, 2011

As fi zis mai multe despre asta, dar ma roade sa zic doar atat “O Porcarie” … inutila de altfel, avand in vedere ca era comunicarii SMS va apune, iar 3G, 4G, GPRS, UMTS, HSDPA si alte nume din astea pompoase sunt in umbra, nu poti numi INTERNET, o banda care se masoara in kbps cand deja avem acasa linii Gbit!

Viitorul este clar al aplicatiilor grafice, full option, “tactile”, iar bridge-ul acestor tehnologii deja exista, se numeste femtocell + wifi.

Cine va avea creier sa investeasca in asa ceva, va supravietui in domeniul telecomunicatiilor, cine nu … va ramane cu o mana de clienti, fideli telefoanelor cu taste si un ecran cu 2 linii de afisaj.

gravatar

Dan Virtopeanu  on February 16, 2011

@ByRev Chiar asa, Europa de Est, Asia, America de Sud si Africa sunt impanzite cu solutii de acces wifi si femtocell-urile se dau ca painea calda (despre Romania ce sa mai vorbim).
Imi plac parerile categorice, ar fi si mai interesante daca s-ar baza si pe fapte, nu doar pe declaratii 🙂

gravatar

Cum să foloseşti Facebook fără să ai Internet  on February 17, 2011

[…] Dan Vîrtopeanu via Cristian […]

gravatar

Facebook pe cartela SIM « inpanamea.ro  on February 19, 2011

[…] Sursa: Dan Virtopeanu […]

Leave a Comment