Raportul 2010 ITU : aproape 200000 sms/secunda si un miliard de conexiuni mobile la internet de mare viteza

Posted on October 23, 2010, by , under Internet, Telecom.

Dacă tot au apărut pe blogurile locale cifre despre conexiunile internet din rapoartele recente Akamai si Cisco, cred că ar fi utilă o completare venită din partea celui mai autorizat for să o facă prin prisma accesului la informație din partea furnizorilor de servicii internet și telefonie, ITU (Uniunea Internationala de Telecomunicații). Divizia de Statistică și Informații ale pieței din cadrul biroului dezvoltării comunicațiilor aparținând ITU estimează că la finele anului 2010 se va atinge pragul de 5,3 miliarde de utilizatori de telefonie mobilă, din care 940 de milioane vor folosi servicii de generație a treia (3G). Serviciile 3G sunt larg răspândite pe glob, fiind prezente în 143 de țări, iar în câteva dintre ele se începe deja migrarea către servicii 4G (viteze de transfer date și mai mari).

Principalul efect al celui aproape un miliard de conexiuni mobile de mare viteză este dublarea numărului celor care au acces la internet în 2010 față de 2005, ajungând la cifra de două miliarde. 29,5% din locuințele de pe mapamond vor avea acces la internet la finele acestui an, corespunzând unui număr de 500 de milioane. Aici România pare a fi în media globală, sub penetrarea de 65,6% din țările dezvoltate. Internetul fix de mare viteză reprezintă 555 milioane de conexiuni, peste un sfert din totalul conexiunilor, o creștere de aproape 20% față de anul anterior.

La urmă, dar nu și cele din urmă sunt cifrele despre triplarea traficului SMS de la 1800 miliarde în 2007 la 6100 miliarde în 2010. Cifra din urmă corespunde unui volum de 192192 sms trimise în fiecare secundă. Țările campioane la volumul de sms trimise sunt Filipine și SUA care au cumulat 35% din traficul global pe anul trecut. Și în România volumul sms a crescut spectaculos în 2009 cu 72,8 %, depășind pragul de 7 miliarde, iar următorul raport al autorității de reglementare în comunicații programat pentru finalul anului ne va arăta cum a continuat creșterea în primele șase luni ale lui 2010, pentru că SMS este o tehnologie populară la noi. Despre cum puteți aplica SMS în marketingul mobil aflați mai multe din ghidul Voxline pe care îl puteți descărca gratuit de aici

Leave a Comment