Peste 3 milioane de site-uri adaptate pentru mobil

Posted on October 20, 2010, by , under Internet, Telecom.

Este unul din principalele rezultate ale studiului dotMobi, reprezentând o creștere de peste 2000 % față de 2008 când erau doar 150000 de astfel de site-uri. Spre comparație, în 1996 erau 150000 de site-uri online, numărul acestora ajungând la 2 milioane doi ani mai târziu, o dinamică spectaculoasă dar nu la fel de mare ca în cazul versiunilor adaptate pentru mobil.

Studiul analizează și în ce măsură site-urile de top monitorizate de Alexa au o versiune mobilă, astfel din top 1000 40% au astfel de versiune, în timp ce procentul scade la unul din cinci pentru primele 500000 de site-uri din topul Alexa.

Un fenomen interesant îl reprezintă decizia multor companii de a folosi aplicații mobile în locul site-urilor optimizate pentru telefoane, în special în America de Nord și chiar Europa de Vest. Decizia se bazează pe gradul de interacțiune mai mare, cât și pe interfața mai prietenoasă, dar pe măsură ce adopția HTML5 crește și noile browsere permit funcții care puteau fi integrate doar prin aplicații, trendul se va schimba. Din acest punct de vedere cred că site-urile personale (blogurile) o iau înaintea celor de business mai ales datorită ușurinței în implementarea plug-in-ului de WordPress. În România încă se remarcă multă reticență din partea companiilor în implementarea unei versiuni mobile, în zona digitală principalele eforturi fiind dirijate spre social media, deși audiența locală care ajunge pe site-uri mobile este mai mare decât audiența Facebook 🙂

One Reply to "Peste 3 milioane de site-uri adaptate pentru mobil"

gravatar

ady  on October 21, 2010

nu e foarte complicat sa faci versiune de mobil pentru site. vezi aici:
http://dan-blog.ro/forum/topic/cum-fac-versiune-pentru-telefoane-mobile-la-un-site

Leave a Comment