225 de iPad si peste 37000 iPhone masurate de Admob in Romania

Posted on May 27, 2010, by , under Telecom.

Conform ultimului raport detaliat al Admob pe luna aprilie în România erau deja 225 iPad (o cifră mare din punctul meu de vedere dat fiind recenta lansare a noii jucării de la Apple) și peste 37000 iPhone care au accesat rețeaua Admob. Adăugând și cele aproape 5000 de iPod Touch avem o imagine a potențialului pieței de aplicații românești din AppStore – Admob numărând mult mai multe dispozitive Apple la noi decât Buzzcity, cealaltă rețea globală care înregistrează trafic din .ro . Sincer să fiu mă așteptam la ceva mai multe iPhone, mai ales că dacă de uităm pe statisticile mobilestats.ro Apple este pe locul 2 după Nokia la global.

Terminalele Android măsurate de Admob sunt sub 10000 în România, ponderea scăzută fiind confirmată de mobilestats.ro, prin urmare potențialul Android market autohton este încă foarte mic iar cine se gândește să lanseze astfel de aplicații ar trebui să atace direct piața nord americană unde sunt peste 8,7 milioane astfel de echipamente. Statistica detaliată Admob este interesantă și firească în ceea ce privește țara noastră unde piața este dominată categoric de Nokia (peste 50%) și utilă pentru cine dorește să atace zona aplicațiilor mobile.

One Reply to "225 de iPad si peste 37000 iPhone masurate de Admob in Romania"

gravatar

ANCOM: 4,58 milioane conexiuni active la internet mobil in Romania pe 2009 | Dan Virtopeanu  on May 27, 2010

[…] românilor care accesează site-uri mobile folosind iPhone sau telefoane bazate pe Android conform Admob este sub 1% din cei care au conexiuni active la internet […]

Leave a Comment