Comunicare si pozitionare pe internet: presedintelemeu.ro

Posted on November 24, 2009, by , under Internet, Marketing.

Am primit o leapșa de la Mugur Frunzetti, ocazie de a mai scrie un articol pe blog. Leapșa se referă la comunicare și poziționare pe internet pentru un proiect online (real/fictiv) așa că profit de turul II la alegerile prezidențiale pentru a lua ca temă www.presedintelemeu.ro.

Prin urmare mă joc la concursul organizat de Claudiu Gămulescu cu un alt joc: www.presedintelemeu.ro

Poziționare: joc online multiplayer de strategie care duce campania electorală în lumea virtuală, dedicat alegerilor prezidențiale din 2009. Este singurul proiect de acest gen și îi vizează în special pe cei care sunt nemulțumiți de rezultatul alegerilor reale din ultimii ani și care au posibilitatea să impună un alt candidat câștigător. De menționat că este și singurul joc multiplayer românesc cu o variantă pentru telefonul mobil. Pentru un impact maxim proiectul este dezvoltat în parteneriat cu unul din cele mai importante portaluri de știri online locale (realitatea.net) asociat cu cea mai vizionată televiziune de știri Realitatea TV.

Comunicare online și offline : “Tu decizi președintele României (virtuale)”. Campanie de PR cu scopul de a obține știri offline (presă, TV) și online (inclusiv articole pe bloguri). Campanie de promovare online cu target persoanele interesate de viața politică, inclusiv cele sub 18 ani, fără drept de vot, dar care pot decide președintele virtual al României. Mecanism viral de comunicare implicându-i pe cei care intră în joc, aceștia fiind stimulați să recruteze noi jucători care să susțină candidatul ales de recrutor (precum în viața reală).

Dau leapșa mai departe către Constantin “Noro” Ferseta, Ciprian Stăvar și Ciprian Gavriliu.

Despre succesul pe care l-a avut jocul în alt articol, dar nu pot să nu remarc rezultatul înaintea trecerii la turul II al alegerilor prezidențiale – Crin Antonescu conducea detașat, având punctaj maxim în peste 30 de județe. Va rămâne în frunte până la finalul procesului electoral ?

Leave a Comment