Mobile marketing conference

Posted on October 17, 2008, by , under Marketing, Telecom.

a fost o premiera reusita. Mult interes, vizibil si in sala plina si in networkingul realizat, sustinut de o gama larga de subiecte. S-au prezentat campaniile sms (push/pull), solutii mobile web, aplicatii, jocuri multiplayer prin bluetooth si advergames.

Noutatile deosebite pentru piata noastra au fost reprezentate de solutia sms a Vodafone si aducerea Clip in Touch, una din solutiile apreciate la Congresul GSM din Barcelona (din pacate nu s-a putut face si un demo complet datorita limitelor de timp – mie mi s-a parut cel mai interesant demo din tot ce am vazut la Congres). Am fost incantat de solutia Vodafone, sa vedem cum vor fi si preturile, anuntate drept premium.

Un punct forte l-a reprezentat studiul recent facut, pe cei 150 de consumatori, cu date promitatoare – avantajul Romaniei este ca la capitolul comunicare prin sms nu a fost o frecventa ridicata ca in alte tari si gradul de toleranta pentru acest mediu de comunicare este bun. Sesiunea de focus grup transmisa in sala a fost de asemenea alt punct de atractie, excelenta ideea, interesante comentariile participantilor (sunt deschisi sa citeasca sms-urile care au exprimari amuzante, nu sunt deschisi la comunicarile impersonale si seci – de fapt nu e o noutate, ca in orice comunicare creativitatea este cheia)

Alex de la Clip in Touch a fost incantat si el de eveniment si dornic sa cunoasca cat mai mult despre propunerile jucatorilor locali pe piata de mobile marketing. In perioada urmatoare vom fi in masura sa prezentam si solutiile concrete de implementare a platformei pentru piata romaneasca. Cu aceasta ocazie le multumesc inca o data Laurei Barbu, care a prezentat o campanie sms cu adevarat interactiva (de la mecanism pana la premii) pentru Lays (Star Foods a fost si singurul client din mobile marketing cu o prezentare), si lui Alex pentru ca au onorat invitatiile primite.

Felicitari echipei de la Evensys pentru idee, implementare si curajul de a deschide inca un segment in evenimentele de business & marketing! GG Cristi ­čÖé

3 Replies to "Mobile marketing conference"

gravatar

marian costache  on October 18, 2008

Salut,

Sunt foarte curios cum va evita Vodafone in viitor, eventualele acuzatii privind incadrarea ca SPAM a unor transmisii de SMS in timpul campaniilor lor de tip PUSH.

Cred ca toata lumea stie deja ca Vodafone a luat cateva amenzi pe acest capitol …

gravatar

danv  on October 21, 2008

Serviciul prezentat de Vodafone va fi la dispozitia companiilor care vor sa incerce acest tip de comunicare pe baza unui contract de furnizare. Cred ca si-au luat toate masurile pentru a avea acordul utilizatorilor de primire mesaje sms comerciale. Eu unul as folosi fara sa-mi fac probleme solutia propusa de ei daca si partea comerciala va fi accesibila. Parerea mea este ca vor intampina mai multe obiectii legate de pret din partea potentialilor clienti decat obiectii de natura legala. Sunt firme care ofera astfel de servicii fara ca macar sa fie autorizate pentru prelucrarea datelor personale si clienti mari au cumparat de la ele fara sa-si puna probleme de legalitate, doar pe criteriul pret ­čÖé

gravatar

Mobile Marketing Forum la editia cu numarul 7 | Dan Virtopeanu  on April 7, 2014

[…] sub numele Mobile Marketing Conference prima edi╚Ťie a avut loc ├«n octombrie 2008. Am fost un sus╚Ťin─âtor al acestui eveniment ├«nc─â de la ├«nceput, cum reiese din arhiva blogului […]

Leave a Comment